در 37امین نمایشگاه جیتکس (Gitex)، اعلام شد که مأموران پلیس دوبی به زودی توسط موتورهای پرندهای به نام “Hoversurf Scorpions” بر روی ترافیکها پرواز خواهند کرد. این وسیلهی نقلیه، توسط Hoversurf که یک تولید کنندهی هواپیماهای بدون سرنشین در روسیه میباشد، طراحی و تولید شده است.
موتورهای پرندهی پلیس
در سیوهفتمین نمایشگاه بینالمللی هفتهی فناوری اطلاعات دوبی در مرکز تجارت جهانی این شهر، نیروی پلیس دوبی اعلام کرد که به زودی، افسرانشان در آسمان شهر و بر روی موتورهای پرنده (Hoverbike) در حال انجام وظیفه خواهند بود. این مورتورهای پرنده که یادآور صحنههایی از جنگ ستارگان بوده و با باتری کار میکنند، میتوانند در ارتفاع 5 متری (16.4 فوت) پرواز کنند و به سرعت 70 کیلومتر (43.5 مایل) در ساعت برسند. این موتور پرنده، که Hoversurf Scorpion نامیده میشود، برای تیمهای واکنش-اضطراری و با همکاری Hoversurf، تولید کنندهی روسی هواپیماهای بدون سرنشین، طراحی و ساخته شده است.
اسکورپیون میتواند یک افسر را در مواقع ضروری بر روی ترافیک سنگین جابجا کند. این وسیلهی نقلیه همچنین میتواند بدون مسافر پرواز کند و میتواند تا مسافت شش کیلومتر را بپیماید. میتواند به مدت 25 دقیقه پرواز کند و به میزان 300 کیلوگرم (661 پوند) وزن را با سرعت 70 کیلومتربرساعت حمل کند.
در بیشتر کشورها، گواهینامهی خلبانی برای هواپیماهای با وزن کمتر از 115 کیلوگرم (250 پوند) لازم نیست. موتور پرندهی اسکورپیون به همراه باتری، 104 کیلوگرم (229 پوند) است. وزن این موتور پرنده بدون در نظر گرفتن باتری، 50 کیلوگرم (110 پوند) میباشد.
الکساندر اتامانوف (Alexander Atamanov)، مدیر عامل شرکت Hoversurf، تایید کرده است که این شرکت و پلیس دوبی در راستای تولید انبوه موتور پرندهی اسکورپیون به توافق رسیدهاند. قیمت این موتور در زمان نگارش این مقاله، 59900 دلار میباشد.
در ویدئوی زیر، تست حمل بار را برای این موتور پرنده مشاهده خواهید کرد:
شهر آینده
پلیس دوبی از تکنولوژی پیشرفتهی دیگری که برای استفادهی خاص پلیس طراحی شده بود رونمایی کرد؛ به عنوان مثال، یک موتور الکتریکی هوشمند مجهز به دوربینهای متعدد که برای شناسایی رانندههای بیملاحظه طراحی شده بود و همچنین وسایل نقلیهی کوچکی که به صورت خودکار اقدام به گشتزنی در سطح شهر و اسکن چهرهی مردم با استفاده از یک نرمافزار بیومتریک برای شناسایی مجرمان میکنند.
سرتیپ خالد ناصر الرازیوقی، مدیر بخش خدمات هوشمند پلیس دوبی، در گفتگو با گلفنیوز اعلام داشت: “این وسایل نقلیه، میتوانند مردم را در هر منطقهای تشخیص دهند، اشیای مشکوک را شناسایی کنند و مظنونان را دنبال کنند. این پروژه در مقاصد توریستی دوبی مستقر خواهد شد و دوربینهای آنها به اتاق فرمان متصل خواهند بود.”
این تکنولوژیهای جدید پلیس دوبی، شهر دوبی را به عنوان شهر آینده و یکی از پیشرفتهترین شهرهای دنیا ثبت میکند. دوبی در حال حاضر به جتپکهای آبی (Water Jetpacks) که در آتشنشانی مورد استفاده قرار میگیرند و روباتهای پلیس (Robocop) مجهز است، اما تکنولوژی سطح بعدی در تمام حوزههای زندگی نفوذ میکند. سرویس تاکسی پرنده (Flying Taxi) مراحل آزمایش خود را میگذراند و پروژهی ادارههای آینده که به صورت 3D چاپ شدهاند از قبل آغاز شده است. هایپرلوپها (Hyperloop) و نخستین آسمانخراش جهان که به صورت 3D چاپ شده است نیز به زودی در دوبی اتفاق میافتند.